Onderwijsminister Slob start scholen-toer in eigen stad

VideoDe nieuwe minister van primair en voortgezet onderwijs en media, Arie Slob, is maandagochtend in zijn woonplaats Zwolle begonnen aan een landelijke kennismaking-toer langs het basis- en voortgezet onderwijs. Hij sprak met leraren en scholieren van de basisscholen Florens Radewijnsschool (Windesheim) en Talentum (Zwolle-Zuid). 

Arie Slob wil graag gevoed worden met informatie door mensen uit het onderwijsveld voor het bepalen van het onderwijsbeleid. De minister wil daarbij nadrukkelijk weten waar de middelen naartoe moeten om de werkdruk in het primair onderwijs aan te pakken. 

Het nieuwe kabinet heeft daarvoor, en voor verbetering van de salarissen, 700 miljoen euro beschikbaar. De leraren hebben al laten weten dit bedrag onvoldoende te vinden en hebben daarom nieuwe stakingsplannen in de maak. 

Schooldirecteur van Talentum, Itie Oosterhof, reageerde na afloop van het bezoek zeer opgetogen. ,,Het was een open gesprek. De minister heeft het hele team gesproken en alle klassen bezocht. En we hebben onze zorgen overgebracht, over bijvoorbeeld de financiën, het passend onderwijs, ruimte om te innoveren en de werkdruk.'' 

Oplossing

Tot een oplossing van de landelijke discussie over deze onderwerpen kwam het niet op haar school in Zwolle-Zuid, maar dat had Oosterhof ook niet verwacht. ,,Hij heeft in ieder geval kunnen ervaren hoe het is in het onderwijs. We hebben het ook over de positieve kanten van het onderwijs gehad, waaronder de passie waarmee iedereen voor de klas staat.'' 

Slob vindt dat Talentum een 'wereldprestatie' heeft geleverd door zich op te werken van een zeer zwak niveau naar een voldoende onderwijsniveau.

Volledig scherm
Arie Slob, minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs en Media, komt aan op het Binnenhof voor de ministerraad. © ANP

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Zwolle