De Raad van Toezicht van Museum de Fundatie in Zwolle heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar het gedrag van directeur Ralph Keuning (inzet).
Volledig scherm
PREMIUM
De Raad van Toezicht van Museum de Fundatie in Zwolle heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar het gedrag van directeur Ralph Keuning (inzet). © Frans Paalman

Onderzoek na klachten over gedrag directeur Ralph Keuning van Museum de Fundatie Zwolle en Heino: ‘Uitgemergeld personeel’

Museum de Fundatie in Zwolle en Heino heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar het gedrag van directeur Ralph Keuning. Volgens de onderzoeker is sprake van ‘uitgemergeld personeel’ en ‘murw geslagen werknemers’. De Raad van Toezicht informeert de medewerkers donderdag over de uitkomsten en vervolgstappen.

7 reacties

 • Gerard Gout

  6 maanden geleden
  Gerard R. Gout. Ben kunstliefhebber, en ken het museum in Zwolle ook. Medewerkenden en Bestuur horen een fijne club te zijn, die elkaars kunstvrienden zijn!
 • Erik Steverink

  6 maanden geleden
  Hoe integer is het als de mediator voor publicatie al met de pers praat?
 • Stiksma - dijkstra

  6 maanden geleden
  Als leidinggevende is duidelijkheid geven goed, doch communicatief vriendelijk en het personeel verder helpen moet altijd het doel zijn. Met de wijsheid van nu en direktiefunkties in het verleden, docent hogeschool bedrijfspsychologie en economie etc. keek ik heel vroeger wel op naar leidinggevenden, nu zou ik zeggen misschien zoek hulp want het gaat geestelijk niet goed met u, stress, negatief of uw persoonlijkheidskenmerken maakt u ongelukkig. Zoek hulp. H. Stiksma
 • Frans van den Bos

  6 maanden geleden
  Een museum behoeft een bijzondere leider, Ralf is zo iemand. Het succes is er en dan ga je op je tenen lopen. Dan moet je zelf het besef hebben te vertrekken, nieuwe baan nieuwe kansen.rustiger voor jezelf en beter voor het personeel.
 • Jan Engel

  6 maanden geleden
  De man laat al enige tijd gedrag van zonnekoning zien. Jammer want museum deed het goed. Succes groeit mensen soms boven het hoofd. soms was het meseum ook soort gallerie voor kunstenaars. Zou ook even onderzoek doen naar belangenverstrengeling. RvT had dit natuurlijk eerder moeten signaleren. Blijkbaar geen contact met “werkvloer”.
 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  36

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”
 2. Klus (bijna) geklaard: Overijssel draagt beheer wegen Vechtdalverbinding weer over aan gemeentes

  Klus (bijna) geklaard: Overijssel draagt beheer wegen Vechtdal­ver­bin­ding weer over aan gemeentes

  De provincie Overijssel heeft het wegbeheer van de wegen en waterwegen rond de N340, N377 en N48 ‘teruggegeven’ aan de gemeentes Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Zwolle en De Wolden. Ook waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat kregen het eigendom terug. De wegen en waterwegen werden de afgelopen jaren grondig aangepakt en aangepast in het kader van het provinciale project Vechtdal Verbinding.