Volledig scherm
PREMIUM
Suleima Luciano heeft een visuele beperking, maar die stond haar nooit in de weg om te gaan sporten. © Frans Paalman

Onderzoek naar aangepast sporten in regio IJsselland: ‘Paaldansen wordt een lastig verhaal’

Sporten met een beperking. In de praktijk is dat soms een stuk moeilijker dan gedacht. Samenwerkingsverband Iedereen Actief doet daarom onderzoek in Kampen, Raalte, Staphorst en Zwolle naar de sportwensen en de knelpunten daarbij van mensen met een beperking. ,,Als ik wil paaldansen en ik kan er niet komen met de bus, wordt het een lastig verhaal.”

Suleima Luciano (26) uit Zwolle heeft een aangeboren oogziekte waardoor ze nog maar 5 procent ziet. Toch heeft haar visuele beperking haar nooit in de weg gestaan om te sporten. Ze deed aan dansen, atletiek en fitness. Sinds oktober vorig jaar speelt ze goalball, een balsport speciaal voor mensen met een visuele handicap. Ze traint elke week op de campus van Windesheim. Momenteel houdt ze een lange pauze, want Suleima is acht maanden zwanger van haar eerste kindje.  

  1. Anne (9) uit Zwolle komt voor het Wilhelmus met variant op de variant van Harm Leffers (81) uit Dedemsvaart
    PREMIUM
    Video

    Anne (9) uit Zwolle komt voor het Wilhelmus met variant op de variant van Harm Leffers (81) uit Dedems­vaart

    Het idee van Harm Leffers (81) uit Dedemsvaart om de aloude tekst van het Wilhelmus in een modern jasje te hijsen is hem de afgelopen weken op positieve, maar ook negatieve reacties komen te staan. Maar er zijn meer nieuwe varianten op het Nederlandse volkslied bedacht. Ook door de 9-jarige Anne uit Zwolle. ,,Het rood, wit, blau-auw, o-oranje, maakt mij van bi-innen vrij.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle