Volledig scherm
De laatste trein uit Enschede om 23.35 vanaf spoor 1. © Emiel Muijderman

Onderzoek naar nachttrein tussen Zwolle en Enschede

Provinciale Staten willen dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheden om een nachttrein te laten rijden tussen Zwolle en Enschede. Zeven partijen dienen daarvoor woensdag een motie in tijdens de vergadering van Provinciale Staten.

Op dit moment vertrekt de laatste trein vanuit Enschede naar Zwolle al om 23.30 uur. Tot ongenoegen van velen. De zeven partijen (PVV, VVD, PvdA, 50Plus, PvdD, D66 en SP), vinden dat de twee economische centra van Overijssel, Twente en de regio Zwolle, goed bereikbaar moeten zijn. Een nachttrein tussen Enschede en Zwolle in de weekenden draagt volgens hen bij aan een volwaardige verbinding tussen beide steden.

Trein om 1 en 2 uur ’s nachts

Ze willen daarom dat Gedeputeerde Staten onderzoekt wat de kosten en consequenties zijn voor de verruiming van de dienstregeling in de weekenden rond 1 uur en 2 uur ‘s nachts. De partijen willen voor 1 juli van GS weten wat de uitkomsten van het onderzoek zijn en welke mogelijkheden GS ziet.

De motie moet nog in stemming worden gebracht, maar de partijen hebben samen 25 van de 47 zetels, dus de kans is groot dat de motie wordt aangenomen en het onderzoek er komt.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Zwolle