Gezienus Bruining
Volledig scherm
PREMIUM
© Gezienus Bruining

Onrust, angst en gesjoemel: Omgevingsdienst IJsselland onder vuur van eigen medewerkers

De directie van Omgevingsdienst IJsselland in Zwolle ligt onder vuur. Volgens medewerkers is er bij de organisatie sprake van een angstcultuur en gesjoemel met regels en geld. Ze hebben hiervan officieel melding gedaan bij het Huis voor Klokkenluiders. Ze willen dat er een grondig, onafhankelijk onderzoek komt naar het financiële reilen en zeilen bij de dienst.

5 reacties

 • Bianca de Wals

  1 maand geleden
  Ongeveer alles wat met overheid te maken heeft, is corrupt. Dan nu even kijken welke politieke partijen dit vooral veroorzaken. En natuurlijk zijn dat de VVD, d66 en CDA. Die partijen moeten gewoon ontbonden worden en geen bestaansrecht meer krijgen. Ook niet onder een ander naampje. Geen wachtgeld voor deze onmensen, maar alles terug laten betalen met rente en schadevergoeding
 • Lorenzo Smening

  1 maand geleden
  We mogen denk ik wel concluderen dat Nederland een corrupt land is.
 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  Ze kunnen beter in de stentor gaan melden zodra een overheidsinstantie haar werk uitvoert zoals het moet. Dat scheelt een hoop werk. Amateurisme en wanbeleid het euvel van elke organisatie waar ambtenaren en semi-ambtenaren aanwezig zijn. We weten in ieder geval weer waar de belastingcenten aan versmeerd worden.
 • jan pasman

  1 maand geleden
  Ik al helemaal niet als je ervaring hebt met deze dienst en een probleem over geluidshinder na jaren nog steeds niet opgelost is. En de overtreder rustig zijn gang kan gaan zonder dwangsom of wat voor een straf dan ook. opdoeken die instelling.
 • Roland Heerschop

  1 maand geleden
  Waarom ben ik niet verbaasd?
 1. OM wil 'stevig signaal' afgeven voor gooien bierflesjes bij boerenblokkade Zwolle, rechter gaat niet mee
  PREMIUM
  Video
  10

  OM wil 'stevig signaal' afgeven voor gooien bierfles­jes bij boerenblok­ka­de Zwolle, rechter gaat niet mee

  Vier mannen - drie Zwollenaren en één persoon uit Kampen - zijn veroordeeld tot werkstraffen vanwege hun rol bij de uit de hand gelopen boerenprotesten in Zwolle. Het Openbaar Ministerie wilde ‘een stevig signaal geven vanwege verharding’ en drie boerensympathisanten die met bierflesjes gooiden veroordelen tot celstraffen, maar de rechter ging niet mee met deze eis.