De praktijk van huisarts Brigitte Hamoen aan het Straussplein in de Zwolse wijk Holtenbroek.
Volledig scherm
PREMIUM
De praktijk van huisarts Brigitte Hamoen aan het Straussplein in de Zwolse wijk Holtenbroek. © Frans Paalman

Onrust in Zwolle na sluiting huisartsenpraktijk: ‘Zorg om de hoek is belangrijk, zeker als je ouder wordt’

De patiënten van de gesloten huisartsenpraktijk in Holtenbroek zijn (tijdelijk) onderdak, maar daarmee is de onrust niet uit de wijk verdwenen. ,,Ik hoop dat ze voor deze mensen dichtbij een plekje hebben gevonden”, zegt Irma Webb, die zelf nog wel een huisarts in de buurt heeft. ,,Want dat is belangrijk, zeker als het om oudere mensen gaat.”

3 reacties

 • Yvonne Veld

  5 maanden geleden
  Gek, hè, dat het op zaterdag rustig is rond de praktijk ......... want dan hebben ze nl. nooit dienst in de eigen praktijk maar worden er wisseldiensten gedraaid op de huisartsenpost bij het ziekenhuis. @ Elly: Huisartsenposten zijn alleen bemand op doordeweekse dagen van 17.00-08.00 uur, in de weekenden en op feestdagen.
 • Elly Verrips

  5 maanden geleden
  Wie weet het antwoordt? Als je buiten je eigen schuld om geen huisarts meer hebt mag je dan bij problemen wel contact opnemen met de huisartsenpost in het ziekenhuis?
 • D Dijkhof

  5 maanden geleden
  Ik mag aannemen dat er nu geen mensen meer zijn zonder huisarts in Zwolle. Want wel raar dat als een individu een huisarts zoekt dat er soms nergens plek is, terwijl als er in 1 keer een hele oraktijd moet worden overgenomen dat wel kan.