Volledig scherm
Het winnende ontwerp krijgt een plek op het Gasthuisplein, dat momenteel helemaal opgeknapt wordt

Ontwerpwedstrijd voor kunstzinnige speelplek in centrum Zwolle

ZWOLLE - Een kunstwerk om op of in te spelen, of een speelplek die ook mooi is om naar te kijken. In de binnenstad van Zwolle moet een kunstzinnige speelplek komen die als een 'magneet' op kinderen werkt. De gemeente Zwolle heeft daarvoor een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Professionele ontwerpers kunnen deze of volgende maand met hun ideeën komen. Het winnende ontwerp krijgt een plek op het Gasthuisplein, dat momenteel helemaal opgeknapt wordt. Het is de bedoeling dat het er minstens tien jaar blijft staan.

Een jury beoordeelt de inzendingen. Voorwaarden zijn onder meer dat het kunstwerk geschikt moet zijn om er een poos bij te verblijven. Kinderen tot ongeveer 12 jaar moeten het actief kunnen gebruiken, beleven en/of voelen. Het is de bedoeling dat de speelplek het hele jaar door te gebruiken is en dat het ook leuk is om te bezoeken of te bekijken als er niet gespeeld wordt. Op maandag 12 december houdt de gemeente om 10.30 uur een informatiebijeenkomst over de prijsvraag met aansluitend een rondleiding op het Gasthuisplein. Aanmelden is mogelijk tot en met 11 december via inkoop@zwolle.nl onder vermelding van 'rondleiding prijsvraag Gasthuisplein'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle