Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen op het dak, zorgen voor extra gemeentelijke belasting. Niet eerlijk, stelt de Zwolse VVD. © anp

Onvrede in Zwolle over gemeentelijke 'zonnepaneelboete'

Onvrede in liberale huize over de 'WOZ-boete' die Zwolse huiseigenaren met zonnepanelen moeten betalen. Niets aan te doen, zegt GroenLinks-wethouder Klaas Sloots.

In navolging van het gemor in andere gemeenten, trekt ook de Zwolse coalitiepartij VVD aan de bel bij het lokale college van burgemeester en wethouders. Want, zo meent raadslid Hans Wijnen, hoe is het recht te praten dat inwoners die energiebesparende maatregelen nemen in en om hun woning, gestraft worden met een hogere WOZ-waarde? ,,'Groen is poen', zegt de VVD al langer, dat moet ook gelden voor het bepalen van de WOZ. Huizenbezitters moeten juist worden uitgedaagd om verduurzamende maatregelen te nemen." Dat gebeurt niet als je ze straft door extra belasting te laten betalen, zo redeneert Wijnen.

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle