De Verrijzeniskerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De Verrijzeniskerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle. © Frans Paalman

Onvrede over toelaten homo's bereikt kookpunt: kerk op Urk verbreekt banden met Zwolse kerk

Het toelaten van homo’s bij het heilig avondmaal zorgt voor dusdanig veel onvrede bij de Christelijk Gereformeerde Eben-Haëzerkerk uit Urk, dat banden met Zwolse kerken worden verbroken. Het rommelt al langer binnen de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK): de kerk uit Urk is ook niet blij met het benoemen van vrouwelijke ambtsdragers in Zwolle.

86 reacties

 • Henk Bartelds

  1 maand geleden
  Eben-Haëzer, zeggende "Tot hiertoe heeft de Heere ons geholpen." De Urkers van de Eben-Haëzerkerk uit Urk geven de schuld aan de Heere.
 • JP Custers

  2 maanden geleden
  Trieste bedoening
 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Wat is er nou anders aan een homo? Ten opzichte van 'normale' mensen? Geen. Het zijn mensen. Punt. Begrijp me goed, ik moet niets hebben van de gay prides en dat soort dingen, maar een mens is een mens of hij nou van mannetjes of van vrouwtjes houdt. Als of ze in de kerk allemaal zo braaf zijn. Ik ken ze ook, ouderling in de kerk maar wel minderjarige meisjes misbruikt. Ben je dan beter dan een homo die alleen maar anders geaard is?
 • Remy van den Brink

  2 maanden geleden
  ik geloof zelf niet maar ben deels opgevoed in een streng gereformeerd gezin (jeugdzorg) de regels zijn zoals ze zijn. zulke kernpunten van het geloof aanpassen na druk van buitenaf vind ik verloochenen van je waarden en geeft de indruk dat het hele geloof om de centen draait
 • Nathan Vreeken

  2 maanden geleden
  De kerk blijft zichzelf in een slecht zicht zetten door openlijk vrouwen en minderheden te discrimineren. Vrouwen mogen geen belangrijke taken, homo's zijn zondig, blabla. Ze jagen zo alleen maar meer mensen weg van de kerk. De kerk mag van geluk spreken dat het christendom zo geïntegreerd is in onze politiek en grondwet en kerken dus openlijk weg kunnen komen met alle "vrijheid van geloof" uitspraken. Totdat hetzelfde in een moslim land met een vrouw gebeurt en dan valt iedereen er ineens over.