Volledig scherm
Station Raalte. © GPD/VINCENT JANNINK

'Ook grote fouten bij spoorvernieuwing Zwolle - Enschede'

Niet alleen op het spoortraject tussen Zwolle en Kampen, ook bij de spoorvernieuwing tussen Zwolle en Enschede zijn grote fouten gemaakt. Dat schrijft De Telegraaf. Ook hier zouden de kosten in de miljoenen lopen.

Nadat gisteren bekend werd dat door fouten de bodem onder het spoor tussen Zwolle en Kampen niet goed in kaart is gebracht, schrijft De Telegraaf vandaag dat het traject Zwolle - Enschede met grote problemen kampt. De onderstations, die voor de stroomvoorziening zorgen, zouden verkeerd zijn gebouwd en door een andere fout kan de intercity uit Enschede niet verder rijden dan Raalte.

Het oplossen van de problemen gaat in de papieren lopen. Het zou volgens het dagblad wederom gaan om miljoenen euro's omdat veel werkzaamheden opnieuw gedaan moeten worden.

  1. Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindustrie aan. 'En nu is de kanker terug'
    PREMIUM

    Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindu­strie aan. 'En nu is de kanker terug'

    Anne Marie van Veen uit Zwolle was twee jaar geleden de eerste die aangifte deed tegen de tabaksindustrie. Nu, net voor het Gerechtshof in Den Haag zou oordelen over de vervolging, heeft de longkankerpatiënte slecht nieuws gekregen van haar behandelaars. ,,Het lijkt erop dat de kanker terug is. Je weet dat die dag weer komen gaat. De weg naar de eindstreep wordt steeds korter. Dat is moeilijk."

In samenwerking met indebuurt Zwolle