Volledig scherm
Station Raalte. © GPD/VINCENT JANNINK

'Ook grote fouten bij spoorvernieuwing Zwolle - Enschede'

Niet alleen op het spoortraject tussen Zwolle en Kampen, ook bij de spoorvernieuwing tussen Zwolle en Enschede zijn grote fouten gemaakt. Dat schrijft De Telegraaf. Ook hier zouden de kosten in de miljoenen lopen.

Nadat gisteren bekend werd dat door fouten de bodem onder het spoor tussen Zwolle en Kampen niet goed in kaart is gebracht, schrijft De Telegraaf vandaag dat het traject Zwolle - Enschede met grote problemen kampt. De onderstations, die voor de stroomvoorziening zorgen, zouden verkeerd zijn gebouwd en door een andere fout kan de intercity uit Enschede niet verder rijden dan Raalte.

Het oplossen van de problemen gaat in de papieren lopen. Het zou volgens het dagblad wederom gaan om miljoenen euro's omdat veel werkzaamheden opnieuw gedaan moeten worden.

  1. Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra
    PREMIUM

    Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

    Bij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle