Volledig scherm
De stadsbus rijdt sinds eind vorig jaar een andere route in Stadshagen, maar dat is niet overal een verbetering vindt de SP © Frans Paalman

Ook SP Zwolle trekt aan de bel over busvervoer Stadshagen

De Zwolse SP brengt in kaart hoe reizigers denken over het busvervoer in Stadshagen sinds de jongste veranderingen. Mensen kunnen een online vragenlijst invullen op de website van de partij. De SP doet dit naar aanleiding van een bezoek aan het Zonnehuis. Volgens de partij klagen bewoners van het zorgcentrum dat zij aan huis gekluisterd zijn sinds de nieuwe dienstregeling.

‘De bushalte voor de deur is verplaatst en er rijdt geen bus meer rechtstreeks terug, zodat een tripje naar de supermarkt te tijdrovend en te vermoeiend is geworden voor veel ouden-van-dagen‘, schrijft de SP in een persbericht. Door het beleid van opeenvolgende provinciale besturen wordt de stadsdienstregeling steeds verder uitgekleed en de bewoners van het Zonnehuis zijn daar nu de dupe van. Wat ook niet meehelpt is dat bewoners opeens meer moeten betalen voor een retourtje omdat de bus een veel grotere lus door de wijk rijdt. Maar de AOW stijgt al jaren niet en al die kleine beetjes tikken aan.‘ De SP zegt dat de ontevredenheid over de nieuwe dienstregeling breder leeft en wil daarom ervaringen van reizigers bundelen.

Zaterdag vroeg het CDA in Zwolle al aandacht voor de busdienst in Stadshagen. Die stopt niet bij het station Stadshagen en de partij vindt dat dat aangepast moet zijn als het station, naar verwachting eind dit jaar, in gebruik genomen wordt.

Vorig jaar werd de dienstregeling in Stadshagen aangepast om de hele wijk beter te kunnen bedienen. Sommige buurten, zoals Breecamp en Breezicht, waren tot dan toe afgesloten van stadsbusvervoer. 

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle