Ministers Wopke Hoekstra (Financien) en Eric Wiebes (Economische Zaken) presenteerden maandag het Nationaal Groeifonds en Oost-Nederland vraagt  om een belangrijk deel daarvan.
Volledig scherm
Ministers Wopke Hoekstra (Financien) en Eric Wiebes (Economische Zaken) presenteerden maandag het Nationaal Groeifonds en Oost-Nederland vraagt om een belangrijk deel daarvan. © ANP

Oost-Nederland lonkt naar miljoenen uit Groeifonds

Oost-Nederland steekt de vinger op voor het Nationaal Groeifonds dat het kabinet eerder deze week lanceerde. Met het fonds wil de regering miljarden investeren in de economie van de toekomst. En Gelderland en Overijssel willen daarvan ‘een significant deel'. 

  1. Baasje hangt hond op aan riem, maar heeft geen spijt: ‘Hij had zoveel pijn’
    PREMIUM

    Baasje hangt hond op aan riem, maar heeft geen spijt: ‘Hij had zoveel pijn’

    Het was de ‘meest humane weg’ die hij kon bedenken, nadat de dierenarts niet wilde komen om zijn hond te laten inslapen. Johan B. uit Zwartsluis sloeg het dier, dat volgens hem veel pijn leed, met een ijzeren stang op de kop, ‘om te verdoven’. Hing hem daarna op in het schuurtje en trok nog eens aan de riem om de nek te breken. ,,Het was snel gebeurd’’, zegt hij vandaag bij de politierechter in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Zwolle