Op tijd uitwijken voor de vleermuizenboerderij op de N35

videoRijden over de N35 tussen Wijthmen en Zwolle doet de komende maanden enigszins surrealistisch aan. En het is oppassen geblazen. Want als je niet oplet rijd je pardoes tegen een boerderij aan.

In de nacht van maandag op dinsdag is het oude deel van de weg aangesloten op het nieuwe. Daarbij wordt het verkeer met een slinger om de boerderij geleid. Die mag nog niet gesloopt worden, omdat er dwergvleermuizen in huizen. Dat is een beschermde diersoort.

Archeologisch onderzoek

Volgens Rijkswaterstaat gaat het gebouw pas medio mei tegen de vlakte. Tegelijk met de sloopwerkzaamheden wordt er dan ook archeologisch onderzoek gedaan. De verwachting is dat de vernieuwde weg eind juni volledig wordt opengesteld. Tot die tijd moeten weggebruikers rekening houden met extra reistijd. Er geldt een snelheidsbeperking (50 in plaats van 80 kilometer per uur) en er worden verkeersregelaars ingezet.  

Het geduld wordt uiteindelijk beloond. De weg tussen Zwolle en Wijthmen wordt in beide richtingen verbreed van één naar twee rijstroken en de maximumsnelheid gaat van naar 100 kilometer per uur. 

Volledig scherm
De N35 moet nog wat langer uitwijken voor de 'vleermuizenboerderij' (in het midden van de foto.) © Foto Freddy Schinkel
Volledig scherm
Als je op de N35 niet bij de les bent, kun je vanaf dinsdag zomaar tegen een boerderij aan knallen. © de Stentor

In samenwerking met indebuurt Zwolle