Initiatiefnemer Bastiaan Roeters op de locatie waar het nieuwe festival zal worden gehouden. Dat wordt zomer volgend jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Initiatiefnemer Bastiaan Roeters op de locatie waar het nieuwe festival zal worden gehouden. Dat wordt zomer volgend jaar. © Foto Frans Paalman Zwolle

Openluchtconcert Stadshagen geannuleerd, gemeente Zwolle vreest te veel drukte

Het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen, dat op zaterdag 3 juli stond gepland, gaat niet door. Hiertoe is besloten na overleg tussen initiatiefnemer Bastiaan Roeters en de gemeente Zwolle, in afstemming met de veiligheidsregio. Het openluchtconcert op en aan het water in het wijkpark, wordt verschoven naar volgend jaar.

 1. 
Van tegels naar grassprieten: steeds meer scholen kiezen voor natuurspeelplaats, zoals deze school in Stadshagen
  PREMIUM

  Van tegels naar grassprie­ten: steeds meer scholen kiezen voor natuur­speel­plaats, zoals deze school in Stadshagen

  Basisscholen in Overijssel staan in de rij om hun schoolplein om te toveren tot natuurspeelplaats. Van de 113 scholen die zich bij de provincie Overijssel meldden voor een groensubsidie, is Basisschool De Vlieger 3 uit Zwolle de honderdste. De directeur is blij met de vergroening, helemaal nu het trapveldje naast haar school heeft plaatsgemaakt voor een gebouw van driehoog.
 2. Dedemsvaarter verhandelde erectiepillen met Henk Wolters uit Zwolle, ‘maar nooit drugs’
  PREMIUM

  Dedemsvaar­ter verhandel­de erectiepil­len met Henk Wolters uit Zwolle, ‘maar nooit drugs’

  Domino's, Max Verstappens, hartjes. Stuk voor stuk xtc-pillen, waar Jan van S. uit Dedemsvaart het aan de telefoon met Henk Wolters uit Zwolle over had. Wolters is in 2019 geliquideerd, maar Van S. is een van de medeverdachten in het grote onderzoek Macan. Hij bezweert nooit in drugs te hebben gedeald. Wel in erectiepillen. Daarvan vond de politie er meer dan 10.000 bij hem thuis. ,,Een florerende handel’’, meent de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Negen doden bij schietpartij bij FedEx in Indianapolis
  Play

  Negen doden bij schietpar­tij bij FedEx in Indianapo­lis

 2. Bikini's verschieten van kleur: Tom gaat ermee de wereld over
  Play

  Bikini's verschie­ten van kleur: Tom gaat ermee de wereld over