Museumdirecteur Ralph Keuning in 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Museumdirecteur Ralph Keuning in 2020. © Frans Paalman

Opgestapte museumdirecteur Ralph Keuning werd gevierd én gevreesd: ‘Er staat wel iets tegenover zijn bullebakgedrag’

updateGeprezen door de buitenwereld, gevreesd door zijn personeel. Wie is Ralph Keuning? De directeur van Museum de Fundatie in Zwolle kwam in opspraak na het uitlekken van een ingrijpend onderzoek over zijn gedrag op de werkvloer. Dinsdag stapte hij ‘in goed overleg’ op.

8 reacties

 • K. Kanis

  9 maanden geleden
  Het is ook wel het alle moeilijkst om bij jezelf naar binnen te kijken en daar conclusies uit te trekken en......? Laat staan eraan te verbinden
 • M.E. Huiskamp

  12 maanden geleden
  Die man had goede collega's om de goede resultaten waar te maken. Een andere manager had dezelfde resultaten gehad maar daarin ook zijn collega's de eer gegeven.
 • Bas Schubert

  12 maanden geleden
  'Gevierd en gevreesd'. Het lijkt wel Shakespeare! Kennelijk voldoende vragen etc die hebben doen besluiten dat het beter was om op te stappen.
 • Linda Erk

  1 jaar geleden
  In dit stuk wordt door meerdere mensen de suggestie gewekt, dat wanneer je enerzijds iets 'presteert', het anderzijds geoorloofd is om je respectloos en narcistisch te gedragen. Wanneer je over bepaalde talenten, vaardigheden of kwaliteiten beschikt kun je ook veel bereiken en succes hebben door op een prettige en gelijkwaardige manier met anderen om te gaan en te communiceren. Voordeel van normaal doen is dat je dan ook niet het risico loopt van je voetstuk af te lazeren.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Tja bij zelfingenomen mensen als Roling en Krabbe' zal ie zich wel hebben ingehouden. Nee, de tijd is gekomen dat deze narcist opstapt.