Politielinten na de inval op een woonwagenkamp in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Politielinten na de inval op een woonwagenkamp in Arnhem. © eigen foto

Ophef over zwarte lijst woonwagen­be­wo­ners bij gemeenten: ‘Stigmatiserend en zelfs discriminerend’

OnderzoekWoonwagenbewoners staan bij veel gemeenten op een zwarte lijst. Ze worden als er tips binnenkomen over verdachte situaties eerder in verband gebracht met zware criminaliteit dan andere inwoners. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor.

8 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Die zwarte lijsten bestaan vol mij in iedere gemeente door het hele land heen,daarom zie je in de ene wijk meer politie dan in de andere,wat ik in Zwolle zuid ooit goed vond was de wijkagent,op de fiets,nu rijden ze soms met een behoorlijke gang door je wijk,de bezuinigingen hebben geleid tot onherkenbare politie,de meeste wijk bureaus zijn opgeheven,je kunt met een laptop veel doen maar niet echt goed surveilleren .
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Hoe beoordelen ze eigenlijk of iemand in een woonwagen mag wonen, of anders gezegd hoe tonen de bewoners aan dat ze zigeuners zijn. Ik maak me sterk als ik tegen de Gemeente zeg dat ik een plaggenhut wil bouwen omdat ik uit een familie kom van plaggenhuttenbewoners dat ze me vrij vlot doorverwijzen naar de GGZ.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik ben nu 69 en woonde in begin zeventig in Epe ook toen werd er afgegeven op de woonwagens uit Vaassen,het is flauwekul,mensen wonen er dicht op elkaar en woonwagens laten meer geluid door maar dat is het dan wel
 • E. van hengel

  2 maanden geleden
  Roepen ze over zichzelf af.
 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  Niks geleerd van de schandalen bij de Belastingdienst dus.