De Rechtbank Overijssel in Zwolle.
Volledig scherm
De Rechtbank Overijssel in Zwolle. © Google streetview

Opnamen voor nieuwe jeugdfilm bij rechtbank Zwolle

Het Krügergebouw van de Rechtbank Overijssel in Zwolle wordt zaterdag de hele dag gebruikt voor opnamen van de speelfilm Vechtmeisje. In opdracht van AvroTros maakt producent The Film Kitchen een feel good movie voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar.

Het Krügergebouw werd in 1977 opgeleverd en past volgens regisseur Johan Timmers goed bij de sfeer van de film. Hij neemt zaterdag een crew mee van zo'n vijftig mensen. Denk niet alleen aan acteurs en figuranten, maar ook aan cameramensen, licht- en geluidtechnici en visagisten. De première staat gepland voor oktober, tijdens het filmfestival Cinekid in Amsterdam. De film komt daarna ook op tv, wanneer is nog niet bekend.

Kickboksertje

De speelfilm gaat over Bo (12). Zij is een getalenteerd, maar driftig kickboksertje. Bo mag meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de vechtscheiding van haar ouders raakt zij steeds meer afgeleid. De kwalificatiewedstrijd komt daardoor in gevaar. Bo moet zichzelf leren beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft. 

Volgens Anja Steenbergen van de Rechtbank Overijssel worden meerdere scènes opgenomen in het Zwolse gerechtsgebouw. Die hebben allemaal betrekking op de vechtscheiding van de ouders van Bo.  De opnamen worden gemaakt in zittingszaal 18 en de centrale hal van het Krügergebouw.

Het is niet voor het eerst dat de rechtbank in Zwolle wordt gebruikt als filmlocatie. Voor de speelfilm Lucia de B. (2015) werden ook al eens opnamen gebruikt:

In samenwerking met indebuurt Zwolle