In januari verhuisde Flappus naar een nieuw onderkomen.
Volledig scherm
In januari verhuisde Flappus naar een nieuw onderkomen. © Frans Paalman

Opnamestop bij Flappus, Zwolse dierenopvang heeft geen geld meer

UpdateStichting Flappus in Zwolle stopt per direct met het aannemen van nieuwe dieren. Er is geen geld meer om de dieren de zorg te kunnen bieden die ze nodig hebben, meldt de stichting op Facebook.

,,Zowel dieren van particulieren, als dieren die via de dierenbescherming normaliter worden gebracht kunnen niet meer aangenomen worden", meldt Flappus. De opnamestop hing al een tijdje in de lucht. Vorige week vroeg het bestuur van de stichting om donaties van het publiek. Dat leverde wel geld op, maar niet genoeg. Op dit moment is de stichting met de gemeente in gesprek voor extra financiën. 

Gemeente onderzoekt oplossing

Wethouder William Dogger bezocht de opvang onlangs, en ook toen kwam de opnamestop ter sprake. Een woordvoerder laat weten dat de gemeente bij dat bezoek aangegeven heeft mogelijke oplossingen voor Flappus te onderzoeken. ,,De gemeente wil voorkomen dat dieren die dat nodig hebben, geen noodopvang kunnen krijgen.”

Flappus is de enige opvang voor knaagdieren en wilde dieren in de regio. Sinds de organisatie een nieuw en groter onderkomen betrok groeide ook het aantal opgenomen dieren, met hoge kosten als gevolg.

In samenwerking met indebuurt Zwolle