Opnieuw autobrand in Stadshagen in Zwolle, politie doet onderzoek

VideoIn de Cleyndertstraat in de Zwolse wijk Stadshagen is afgelopen nacht een auto uitgebrand. Deze brand was vlakbij de plek waar in de nacht van dinsdag op woensdag ook al een auto in brand stond. 

De brandweer kreeg rond 02:30 uur vannacht een melding van de autobrand. Het ging om een BMW die bij aankomst van de hulpdiensten al volledig in brand stond. Het voertuig stond aan het einde van de straat geparkeerd. Het duurde even voordat de vlammen waren gedoofd, omdat een brandstoflekkage ervoor zorgde dat de achterkant van de auto opnieuw vlam vatte. 

Onderzoek naar brandstichting 

De politie heeft het uitgebrande voertuig laten afzetten met hekken, zodat zij bij daglicht onderzoek kunnen gaan doen naar de oorzaak van de brand. Die is op dit moment nog niet bekend. In de nacht van dinsdag op woensdag brandde ook al een auto uit in de wijk Stadshagen, dit was aan de Schuilenbergstraat. De politie had hier het vermoeden dat er brandstichting in het spel was. Er wordt nu onderzocht of beide branden van deze week iets met elkaar te maken hebben en of er een link is met de liquidatiepoging. 

Het incident van vannacht speelde zich af naast de straat waar op 22 september een liquidatiepoging werd ondernomen. Of de brand van vannacht daar iets mee te maken heeft, is onbekend. De politie zei eerder ook al te onderzoeken of de brand in de Schuilenbergstraat van eerder deze week in verband kan worden gebracht met die liquidatiepoging. 

Van het uitgebrande voertuig bleef weinig meer over.
Volledig scherm
Van het uitgebrande voertuig bleef weinig meer over. © Stefan Verkerk

In samenwerking met indebuurt Zwolle