Politie in actie na een melding van dubieuze glazenwassers in de Lindestraat in Zwolle. Uiteindelijk bleek alles in de haak.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie in actie na een melding van dubieuze glazenwassers in de Lindestraat in Zwolle. Uiteindelijk bleek alles in de haak. © Ewoud ten Kleij

Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’

Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.

De Lindestraat in Assendorp, begin van de middag. Veel voordeuren staan open en de bewoners staan op straat. Om het hoekje verdwijnt nog net een ladder, vergezeld door twee slecht Nederlands sprekende glazenwassers. ,,We weten wel hoe dat gaat. Krijg je ineens de rekening gepresenteerd, terwijl je er nooit om hebt gevraagd’’, zegt een van de bewoners.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle