Een paar maanden later dan gepland worden 300 asielzoekers en statushouders gehuisvest worden in dit kantoorpand aan de Meeuwenlaan in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Een paar maanden later dan gepland worden 300 asielzoekers en statushouders gehuisvest worden in dit kantoorpand aan de Meeuwenlaan in Zwolle. © Pedro Sluiter

Opvang voor 300 asielzoekers in Zwolle loopt maanden vertraging op: ‘Is meer dan veldbedje neerzetten’

De ongeveer driehonderd statushouders en kansrijke asielzoekers komen pas begin volgend jaar in een voormalig kantoorpand in de Zwolse wijk Kamperpoort te wonen. De hoop was eerst dat de eerste vluchtelingen eind dit jaar zouden arriveren, maar het COA heeft deze verwachting bijgesteld naar maart. ,,Bij deze opvang komt meer kijken dan een veldbedje neerzetten.”

6 reacties

 • Wilbert Boekholt

  2 maanden geleden
  In Vaassen op het grasveld voor de Fietsenmaker kan makkelijk 500 tenten neer worden gezet!!
 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  Goed punt, Marianne.
 • P.C. Herik

  2 maanden geleden
  Goed idee om deze mensen zelf ook dingen te laten doe. Zij krijgen een vervormd beeld van onze samenleving. Ik ben 80 en moet nog zelf ALLES doen. Geen kok aan boord of stukken appeltaart toegeschoven zoals op cruiseboot in Amsterdam. Laat ze zelf werken. Sommigen zullen er ook nog voldoening in hebben. Zoals nu gaat noemen we " pamperen"
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Goh, ik zou willen dat er voor noodlijdende Nederlanders ook zo snel iets op poten gezet wordt. Mensen kunnen niet huren, kopen of wat dan. Aannemers stellen projecten uit vanwege de hoge kosten voor materiaal etc. Blijkbaar kan het bij het COA niet op. Veel Nederlanders kunnen niet meer douchen door de hoge gasprijzen, maar onze nieuwkomers kunnen straks lekker warm douchen en krijgen ook nog een goeie maaltijd. Heel veel Nederlanders moeten hun kinderen al naar school laten gaan zonder eten.
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Is het een idee om de mensen zelf aan t klussen te zetten? Er zitten vast en zeker handige knullen tussen en anders worden ze het maar. Zijn ze meteen nuttig bezig, hebben ze een doel en dan schiet het misschien een klein beetje vlugger op voor hen.