Arjan Mengerink
Volledig scherm
Arjan Mengerink © Veiligheidsregio IJsselland

Oud-politiechef maakt overstap naar brandweer en wordt directeur Veiligheidsregio IJsselland

Arjan Mengerink wordt vanaf 1 januari 2020 de nieuwe directeur van de Veiligheidsregio IJsselland. Hij maakt de overstap van de Politie Oost-Nederland, waar hij zich op dit moment bezighoudt met leiderschapsontwikkeling. 

Eerder was Mengerink (57) chef bij de politie IJsselland en algemeen commandant bij de politie. Hij was onder meer betrokken bij het opzetten van de nationale politie. Bij de Veiligheidsregio komt hij niet op onbekend terrein binnen, want hij was eerder al lid van de veiligheidsdirectie van de Veiligheidsregio IJsselland. 

Verbinden

Het bestuur van de Veiligheidsregio is blij met de komst van Mengerink. ,,Met zijn komst krijgt de veiligheidsregio een leider die zowel gericht is op de mens als het resultaat, die IJsselland met haar veiligheidsproblematiek goed kent, die hart heeft voor het operationele optreden en die gericht is op verbinden, ontwikkelen en presteren. Dat past helemaal bij de koers die de veiligheidsregio heeft ingezet en de fase waar de organisatie zich in bevindt”, aldus het bestuur in een persbericht.

Mengerink zelf kijkt uit naar de start van zijn nieuwe baan. ,,Een organisatie die samen werkt aan veiligheid. Die gericht is op verbinden, inspelen op hetgeen er in de samenleving gebeurt en waarin vakmanschap centraal staat; daar wil ik graag leiding aan geven.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle