Herman Pieper (links, voor de Joodse begraafplaats) maakt zich namens ouderenbond KBO Overijssel hard voor ouderen, die zien dat de AOW losgekoppeld wordt van het minimumloon.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Pieper (links, voor de Joodse begraafplaats) maakt zich namens ouderenbond KBO Overijssel hard voor ouderen, die zien dat de AOW losgekoppeld wordt van het minimumloon. © Carlo ter Ellen DPG Media

Ouderen uit Overijssel in verweer tegen kabinetsplan dat ‘rauw op het dak’ valt: ‘Alsof wij aan alles schuldig zijn’

De VVD had het voor de verkiezingen nog zo beloofd: de AOW zou gekoppeld blijven aan het minimumloon. Oftewel, als die laatste stijgt, stijgt die eerste mee. Maar het nieuwe kabinet ziet daar nu toch van af.

10 reacties

 • Robbert Scholten

  4 dagen geleden
  Natuurlijk de aow moet aan het,minimumloon blijven gekoppeld,beloftes die zo belangrijk zijn voor zoveel mensen kun je niet breken,er is overal geld voor dus zeker ook voor onze EIGEN mensen
 • marjan drenth

  4 maanden geleden
  Ouderen moeten beter weten; u kiest zelf uw partij en weet hoe vaak juist deze regeringspartijen geen belofte overeind houden. Eigen belang prevaleert daar.
 • Hr Rampen

  4 maanden geleden
  Het lijkt mij alleszins redelijk én sociaal , dat iedereen die ALLEEN AOW ontvangt, tenminste met het minimum loon meegaat. Beter is echter nog voor de inflatie gecorrigeerd worden, ook al heeft hij of zij niet écht bijgedragen aan ons land... in de ogen van sommigen. Dat geldt nl. niet alleen voor statushouders, maar zo zijn er nog wel een paar groepen méér te noemen. Ik snap niet dat die groep apart vermeld moet! De kunst is vaak om je in te leven in een ander zijn situatie of hun redenen.
 • Harold de Vreden

  4 maanden geleden
  Dit is weer typisch een streek van de VVD, van alles beloven maar niets nakomen, hoe vaak is dit al niet gebeurd? Helaas zijn er nog veel mensen die in deze streken trappen. Wanneer wordt Nederland eens wakker!
 • M Bruins

  4 maanden geleden
  Geachte heer Pieper... hoezeer is het duidelijk dat u graag meepraat, maar feitelijk beperkte kennis heeft. "Voorzitter van ‘ouderenbond’ KBO-PCOB Overijssel" heeft geen kennis van de hoogte van het basispensioen? Waarover praat u wel in uw clubje dan? U lijkt hiermee voor mij net zover van de werkelijkheid te staan als veel politici. Sorry dat ik het zo zeg maar dat vind ik werkelijk bijzonder.