Ouderen spelen een potje bridge in een buurtcentrum. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ouderen spelen een potje bridge in een buurtcentrum. Beeld ter illustratie. © ANP

Ouderen woest: prijs flesje bier in woonzorgconcern Zwolle omhoog van €1,50 naar 2 euro

De kaartclub van Jan Boogerd, 20 ouderen sterk, is boos. Iedere laatste vrijdagavond van de maand kaarten zij in het restaurant van Werkeren, één van de locaties van Woonzorgconcern IJsselheem. Per 1 januari werden daar de drankprijzen verhoogd: een flesje bier gaat van €1,50 naar €2,-, een Berenburg gaat van €1,75 naar €3,-. Verschillen die de kaartclub in het verkeerde keelgat schoten.

Toen een keukenhulp het nieuws begin januari bracht, was voor Jan Boogerd de maat vol. ,,Het is toch niet fatsoenlijk. Zo maar de prijzen verhogen. Ik dacht dat ze hier ouderen willen verbinden en het toegankelijk willen houden voor iedereen. Met zulke acties wil dat niet.” Al jaren kaart Boogerd bij de club. Zij huren voor een klein bedrag de restaurantzaal in Werkeren. Een gesprek met IJsselheem ziet hij niet zitten. 

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle