Volledig scherm
Andries Heidema, Commissaris der Koning in Overijssel. © Ronald Hissink

Overijssel? ‘Een groene provincie op 7 uur van New York’

Grenzen? Die belemmeren Overijssel niet, maar bieden juist kansen. Dat zei Commissaris der Koning Andries Heidema maandagmiddag in zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens hem is New York per vliegtuig net zo dichtbij als, pakweg, Parijs per trein.

,,Overijssel is in trek als alternatief voor de Randstad. Steeds meer mensen gaan de grens over naar Overijssel. De provincie waar je op een uurtje van Amsterdam, 7 uur van New York, kunt wonen in een groene omgeving, met ook nog de aantrekkelijkheid van prachtige steden", sprak Heidema.

Intercity

Volgens Heidema denkt Overijssel over grenzen heen. Wil de provincie afstanden verkleinen en bereikbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. De commissaris verwees naar economische samenwerkingen met Duitsland, de nieuwe intercity tussen Zwolle en Enschede en de verbetering van de N35.

De aantrekkelijkheid van Overijssel zorgt voor een groeiende vraag naar woningen. ,,Maar wij laten ons niet gek maken door de roep om alleen maar te bouwen", zei Heidema. ,,Nee, in Overijssel gaan we voor kwaliteit. Samen met partners zorgen we dat de juiste woning op de juiste plek wordt gebouwd.”

  1. Stadsbussen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderingen

    Stadsbus­sen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderin­gen

    Stadsbussen in Zwolle krijgen over een maand deels een ander lijnnummer. De bestaande situatie, waarin elke lijn twee kanten op rijdt, zorgt te vaak voor passagiers die per ongeluk de verkeerde kant op reizen. De nieuwe situatie gaat in als het nieuwe busstation en de busbrug op 17 februari in gebruik worden genomen. Eerder werd al duidelijk dat de bus dan een veel groter deel van Stadshagen bedient. Door werkzaamheden bij het station rijden ieder uur tientallen bussen door de Hortensiastraat tussen Assendorp en de Pierik.

In samenwerking met indebuurt Zwolle