Volledig scherm
Andries Heidema, Commissaris der Koning in Overijssel. © Ronald Hissink

Overijssel? ‘Een groene provincie op 7 uur van New York’

Grenzen? Die belemmeren Overijssel niet, maar bieden juist kansen. Dat zei Commissaris der Koning Andries Heidema maandagmiddag in zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens hem is New York per vliegtuig net zo dichtbij als, pakweg, Parijs per trein.

,,Overijssel is in trek als alternatief voor de Randstad. Steeds meer mensen gaan de grens over naar Overijssel. De provincie waar je op een uurtje van Amsterdam, 7 uur van New York, kunt wonen in een groene omgeving, met ook nog de aantrekkelijkheid van prachtige steden", sprak Heidema.

Intercity

Volgens Heidema denkt Overijssel over grenzen heen. Wil de provincie afstanden verkleinen en bereikbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. De commissaris verwees naar economische samenwerkingen met Duitsland, de nieuwe intercity tussen Zwolle en Enschede en de verbetering van de N35.

De aantrekkelijkheid van Overijssel zorgt voor een groeiende vraag naar woningen. ,,Maar wij laten ons niet gek maken door de roep om alleen maar te bouwen", zei Heidema. ,,Nee, in Overijssel gaan we voor kwaliteit. Samen met partners zorgen we dat de juiste woning op de juiste plek wordt gebouwd.”

  1. Justitie negeert advies: opnieuw tbs geëist voor steekpartij Zwolle
    PREMIUM

    Justitie negeert advies: opnieuw tbs geëist voor steekpar­tij Zwolle

    Het Openbaar Ministerie houdt vast aan tbs voor de man die vorig jaar in Zwolle een man neerstak. De 25-jarige Levi B. heeft een persoonlijkheidsstoornis waarvoor hij moet worden behandeld. De eis tot tbs zorgde voor veel verwarring bij de rechtbank in Zwolle, die de zaak heropende om deskundigen te horen. Dat gebeurde dinsdag. Zowel de psycholoog als psychiater van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie zijn niet voor de terbeschikkingstelling. Ze pleiten voor een klinische behandeling onder voorwaarden. ,,Dat is nog nooit geprobeerd. Die stap moet je niet overslaan.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle