Eigenaar Henk Brouwer (rechts) van de biomassacentrale in Balkbrug is woedend: ,,Wij gaan ons met hand en tand verzetten tegen dit besluit.''
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Henk Brouwer (rechts) van de biomassacentrale in Balkbrug is woedend: ,,Wij gaan ons met hand en tand verzetten tegen dit besluit.'' © Frans Paalman

Overijssel gaat met tegenzin optreden tegen biomassacentrales: ‘Complete ramp voor ons’

Met ‘tegenzin’ gaat de provincie Overijssel alsnog optreden tegen vier biomassacentrales. Dit is het gevolg van recente uitspraken van de rechtbank Overijssel. Die zaak was aangespannen door milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB), die stelt dat de centrales draaien zonder geldige natuurvergunning. Duizenden veehouders zitten in dezelfde situatie. 

24 reacties

 • B. Veerman

  4 maanden geleden
  Het zou voor al die rechtse mensen hier toch een verademing moeten zijn dat MOB ook tegen deze hobby van GroenLinks strijdt, mijn zegen hebben ze.
 • evert koekkoek

  4 maanden geleden
  Biomassa en ongewenste uitstoot? Wanneer wordt eindelijk eens aan al die bestuurders die deze flauwekul uitstoten een dwangsom opgelegd en gedwongen worden met hun ongewenste uitstoot te stoppen?
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Het blijft toch idioot dat we weten dat biomassa voor ongewenste uitstoot zorgt en we besluiten dat we die uitstoot niet meetellen.
 • Willem Heerema

  4 maanden geleden
  En in navolging daarvan zou het fijn zijn dat men ook maatregelen gaat nemen tegen uitstoot door houtstook in de bebouwde omgeving. Daar waar de houtstoker slechts de warmte ervaart, dienen de buren de ramen, ventilatieroosters en zelfs de geforceerde ventilatie dicht te zetten om deze rook, stank en fijnstof niet naar binnen te krijgen. Zijn er ook politieke partijen die dit toenemende probleem waarnemen en tevens willen keren?
 • Jan MULDER

  4 maanden geleden
  Volgens mij moeten we ons nu druk maken over andere dingen dan dat beetje biomassa