Volledig scherm
Gedeputeerde Eddy van Hijum (li) en Henk van Voornveld met de VisitOost e-camper. © MarketingOost

Overijssel gebruikt elektrische camper als rijdende reclamezuil

Met een volledig elektrisch aangedreven camper van Nederland, die uniek is in zijn soort, wil MarketingOost de provincie Overijssel onder de aandacht brengen van de toerist. De zogenaamde e-camper is donderdag officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Eddy van Hijum. 

Dat gebeurde op de dag van de duurzaamheid, bij aanvang van de Nationale Toerismetop in Deventer. ,,Mensen hebben zoiets nog niet eerder gezien en reageren heel enthousiast", aldus Henk van Voornveld, directeur van MarketingOost. ,,We gebruiken 'm bijvoorbeeld voor beurzen en journalisten en bloggers gaan er mee op persreis."

Van Woornveld benadrukt dat de e-camper feitelijk niet meer is dan een rijdende reclameboodschap. ,,Het gaat ons er overigens niet om dat zoveel mogelijk mensen met een camper naar Overijssel komen." 

De elektrische camper is ontwikkeld door het Twentse bedrijf Custom Camp. Met een volle accu kan het voertuig ongeveer 120 kilometer rijden. De e-camper is ook te huren door particulieren. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle