Volledig scherm
Gedeputeerde Eddy van Hijum (li) en Henk van Voornveld met de VisitOost e-camper. © MarketingOost

Overijssel gebruikt elektrische camper als rijdende reclamezuil

Met een volledig elektrisch aangedreven camper van Nederland, die uniek is in zijn soort, wil MarketingOost de provincie Overijssel onder de aandacht brengen van de toerist. De zogenaamde e-camper is donderdag officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Eddy van Hijum. 

Dat gebeurde op de dag van de duurzaamheid, bij aanvang van de Nationale Toerismetop in Deventer. ,,Mensen hebben zoiets nog niet eerder gezien en reageren heel enthousiast", aldus Henk van Voornveld, directeur van MarketingOost. ,,We gebruiken 'm bijvoorbeeld voor beurzen en journalisten en bloggers gaan er mee op persreis."

Van Woornveld benadrukt dat de e-camper feitelijk niet meer is dan een rijdende reclameboodschap. ,,Het gaat ons er overigens niet om dat zoveel mogelijk mensen met een camper naar Overijssel komen." 

De elektrische camper is ontwikkeld door het Twentse bedrijf Custom Camp. Met een volle accu kan het voertuig ongeveer 120 kilometer rijden. De e-camper is ook te huren door particulieren. 

  1. Muziekvereniging teleurgesteld door misverstand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega
    PREMIUM

    Muziekvere­ni­ging teleurge­steld door misver­stand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega

    Alles is uit de kast gehaald om stil te staan bij het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Voorwaarts in Zwolle. Maar perfect is het niet, vindt de vereniging. Het gemeentebestuur van de stad leek het te laten afweten en dat zorgde voor teleurstelling. Goed nieuws voor de club: het bleek te gaan om miscommunicatie. ,,Er komt toch een wethouder. Oké. Fijn dat ze die moeite hebben genomen", zegt voorzitter Henk van Raaij.

In samenwerking met indebuurt Zwolle