De verlengde start- en landingsbaan van Lelystad Airport.
Volledig scherm
De verlengde start- en landingsbaan van Lelystad Airport. © Shutterstock / Aerovista Luchtfoto

Overijssel stuurt felle brief over Lelystad Airport naar nieuwe minister

In een felle brief dringt de provincie Overijssel er bij de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, op aan om Lelystad Airport niet te openen zolang de gevreesde laagvliegroute boven Overijssel niet is geschrapt.

21 reacties

 • Hans van Dijk

  4 weken geleden
  We zien de absurde topdrukte op Schiphol. Rotterdam en Eindhoven, zijn al alternatieven. Nu zo snel mogelijk Lelystad airport nog open. Minister Harbers, geef eindelijk groen licht aub.
 • Heidi Daenen-Kraaij

  4 maanden geleden
  Gewoon open , wat klein vakantie verkeer vanaf Lelystad om Schiphol te ontlasten , alles ligt er klaar voor , werkgelegenheid en veel reizigers scheelt het een hoop tijd en reiskosten ( scheelt in de brandstof autoverkeer )
 • Liesbeth Schut

  4 maanden geleden
  Luchthaven Lelystad is helemaal niet nodig als de prijzen voor de tickets gelijk worden getrokken met de prijzen voor het OV. Daarnaast is, door Covid, gebleken dat veel zakelijk vliegverkeer niet meer nodig is en dat vergaderen via Zoom net zo goed gaat. Daar ziet men nu ook een kentering. Inperken vliegverkeer is op alle vlakken een win-win situatie.
 • Bernhard Muts

  4 maanden geleden
  Dossier sluiten, geen uitbreiding. Klaar. Voor een paar euro (en een berg vervuiling) lekker goedkoop op stedentrip, bah....
 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Ik vind dat de luchthaven sowieso open moet,we moeten ophouden met die kruideniersmentaliteit en een beetje volwassen worden
 1. De Zwolse ploeggenoten van Arne Slot zagen het meteen: ‘Ja, daar zat toen al een trainertje in, zoals Gijp zou zeggen’
  PREMIUM
  Conference League-finale

  De Zwolse ploeggeno­ten van Arne Slot zagen het meteen: ‘Ja, daar zat toen al een trainertje in, zoals Gijp zou zeggen’

  Dat Arne Slot trainer zou worden, daar was iedereen bij FC Zwolle en later PEC Zwolle, de club waar hij tussen 1995 en 2013 in totaal 174 duels speelde, het wel over eens. Maar dat de 43-jarige Bergentheimer, die woensdag met Feyenoord in de finale staat van de Conference League, zó succesvol zou worden, dat hadden deze tien voormalige ploeggenoten niet gedacht.