Volledig scherm
© Eigen foto.

Overijsselse jongeren voelen Statenleden aan de tand

ZWOLLE - Overijsselse jongeren zetten donderdag 1 december 'hun' politici op scherp tijdens het Nationaal Jeugddebat Overijssel. In het provinciehuis te Zwolle gaan de jongeren in debat met verschillende Statenleden.

Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 22e Nationaal Jeugddebat in maart 2017 in de Tweede Kamer in Den Haag. Het Nationaal Jeugddebat Overijssel wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Overijssel.

Jeugddebat
"De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen", aldus het NJR. "De jonge debaters confronteren tijdens het Jeugddebat Annemieke Wissink (PvdA) en Fred Kerkhof (50PLUS) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden. Peter-Jort Bakhuis en Rick Buursink van Jongerenraad Overijssel doen ook mee in het debat."

Deelnemende jongeren zijn afkomstig uit onder andere Broekland, Dalfsen, Enschede, Heino, Holten, IJsselmuiden, Kampen, Laag-Zuthem, Lemelerveld, Mariënheem, Oldenzaal, Olst, Oostmarsum, Raalte, Steenwijk, Wanneperveen, Wezep, Wijhe en Zwolle.

Tweede Kamer
Niet alleen de jongeren uit Overijssel laten hun stem horen. NJR organiseert ook in alle andere provincies debatten. Door mee te doen aan het Jeugddebat in de provincie maken jongeren kans op deelname aan het 22e Nationaal Jeugddebat - de verkiezingseditie, dat in maart 2017 plaatsvindt in de Tweede Kamer. Tijdens dit debat zullen de geselecteerde jongeren uit iedere provincie, in totaal zo'n 150 jongeren, in debat gaan met verkiesbare Kamerleden.

NJR is een jongerennetwerk. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld.

In samenwerking met indebuurt Zwolle