Volledig scherm
Het provinciehuis in Zwolle © anp

Overijsselse Staten weigeren 'afrekening' in dossier Lelystad

De Statenfractie van de PVV in Overijssel heeft gisteravond in een spoeddebat tevergeefs geprobeerd een provinciaal onderzoek naar de handel en wandel van Gedeputeerde Staten in het dossier Lelystad Airport van de grond te tillen.

Een motie hiertoe vond alleen steun bij de SP-fractie. Volgens PVV-fractieleider Erik Veltmeijer proberen GS ‘te verdoezelen dat er cruciale fouten zijn gemaakt’ en moet de onderste steen boven komen. De rest van de staten zag er echter niets in om op dit moment ‘in de achteruitkijkspiegel te kijken’. 

Maximale druk

Volgens de meerderheid is het nu belangrijker de rijen te sluiten en vooruit te kijken. De focus moet volgens de meeste fracties liggen op maximale druk op ‘Den Haag’ om vakantievluchten vanaf Lelystad uit te stellen tot na herindeling van het luchtruim. Als dat is gebeurd hoeven de vliegtuigen niet meer laag over Overijssel en Gelderland te vliegen.

Een motie van wantrouwen tegen verantwoordelijk gedeputeerde Annemieke Traag, die volgens de PVV tekort is geschoten, werd vervolgens door geen enkele fractie gesteund.

In samenwerking met indebuurt Zwolle