Er is herfstweer in aantocht.
Volledig scherm
Er is herfstweer in aantocht. © ANP

Pak de paraplu maar: Oost-Nederland wacht morgen eerste echte herfstdag

Pak de paraplu en regenjas maar vast, Oost-Nederland wacht morgen een koude en natte dag. Weeronline voorspelt voor donderdag een echte herfstdag, de eerste van het seizoen.  

Donderdagochtend wordt het wisselend bewolkt met regelmatig zon. In de middag is er een komen en gaan van buien. Die kunnen lokaal gepaard gaan met een klap onweer en hagel, verwacht meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline. De temperatuur loopt op naar 16-17 graden. ,,Daarmee is het vrij koel, want normaal gesproken wordt het begin september een graad of 20’’. De matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog wat koeler. ,,Op de meeste plaatsen kan het aanvoelen als een graad of 15. Tijdens de buien kan het zelfs afkoelen tot ongeveer twaalf graden’’, aldus Van Wezel 

Nat en grijs

In het oosten kan het later vandaag al herfstachtig worden. Met een matige zuidwestenwind komen de maxima wel uit rond normale waarden, maar tijdens de regen daalt de temperatuur naar een graad of 16. De hoeveelheid regen is veel groter dan donderdag. Ook dan is de paraplu of regenjas geen overbodige luxe.

In samenwerking met indebuurt Zwolle