Volledig scherm
© Herman Stöver

Paraplu mee en handschoenen aan als je voor Sint Maarten op snoepjacht gaat

videoKinderen die maandagavond met hun lampion op pad gaan voor Sint Maarten, doen er goed aan een paraplu mee te nemen. Volgens Weerplazal is de kans groot dat er regen valt.

,,Op Sint Maarten treffen de optochten het minder met het weer, want maandag in de loop van de dag valt op steeds meer plaatsen regen. In de avonduren regent het vooral in de oostelijke helft van het land, maar ook in het westen is het niet helemaal droog’’, zo luidt de voorspelling.  Na de regen ontstaan boven de Noordzee diverse buien die in de kustregio’s ook gepaard kunnen gaan met een klap onweer en korrelhagel. 

De temperatuur blijft maandag steken op ongeveer 7 graden en als het in de avonduren verder afkoelt is het dragen van handschoenen een aanrader.

In diverse plaatsen in onze regio worden Sint Maartenoptochten gehouden, maar er zijn ook plaatsen waar de kinderen langs de deuren gaan, aanbellen om een liedje te zingen en daarmee snoepjes ophalen. Hoewel in sommige plaatsen vandaag (zondag) Sint Maarten al is gevierd, wordt het feest traditiegetrouw gehouden op 11 november. Een van de liedjes die kinderen zingen begint dan ook met de tekst 11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag

Geen idee hoe je een lampion maakt? Hier is een voorbeeld:

In samenwerking met indebuurt Zwolle