Volledig scherm
PREMIUM
Tjarko Muis van Side Out Indoorsports vreest minder klandizie, doordat de parkeerplaats tegenover zijn winkel aan de Brink in Zwolle in de nabije toekomst flink wordt verkleind. © Frans Paalman

Parkeerruimte heikel punt in toekomstplannen Diezerbrink in Zwolle

Winkeliers aan de Brink in Zwolle vrezen voor hun toekomst door de opknapbeurt van het winkelgebied aan de rand van de binnenstad. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat de ondernemers om de parkeerplaatsen die verdwijnen. ,,Het hele plan is erg mooi, maar wij zijn afhankelijk van die parkeerruimte’’, zegt Tjarko Muis van sportzaak Side Out Indoorsports. De winkeliersvereniging bekijkt de plannen opnieuw.

Afgelopen jaar zijn de toekomstplannen voor het gebied Diezerbrink gepresenteerd. De Diezerkade, de Brink en de Thomas a Kempisstraat gaan de komende jaren volledig op de schop. Het idee is dat het winkelgebied aantrekkelijker wordt en nog meer als entree tot de Zwolse binnenstad kan fungeren. ,,De plannen zijn juist opgesteld vanuit pandeigenaren, winkeliers en bewoners. Daar hebben we nu vijf bijeenkomsten over gehad en eigenlijk is bijna iedereen erg enthousiast’’, zegt Annet Kroes van winkeliersvereniging Diezerbrink.

In samenwerking met indebuurt Zwolle