Urbana in 1999. Het restaurant en zalencentrum sluit komend voorjaar voorgoed de deuren en is daarmee de zoveelste in de rij verdwenen feestlocaties in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Urbana in 1999. Het restaurant en zalencentrum sluit komend voorjaar voorgoed de deuren en is daarmee de zoveelste in de rij verdwenen feestlocaties in Zwolle. © FotoPersBuro Frans Paalman

Partycrashers en slaande deuren: een ode aan de verdwenen feestzaal in Zwolle

Zeg je Urbana, dan beginnen veel Zwollenaren over bruiloften en familiefeesten. Het zalencentrum gaat dicht en is daarmee het zoveelste in de stad. Denk aan de Bierton. De Vrolijkheid. De Proosdij. De Toerist, van nog langer geleden. Gelukkig hebben we de herinneringen nog. Van partycrashers op een trouwfeest tot slaande deuren in de Bierton.

 1. LIVE | Maken PEC Zwolle en Vitesse er op pakjesavond opnieuw een spektakel van?
  liveblog

  LIVE | Maken PEC Zwolle en Vitesse er op pakjes­avond opnieuw een spektakel van?

  Gelijkspelen kan PEC Zwolle als de beste, dat deed de ploeg deze competitie al zes keer. Voor de laatste zege in de eredivisie gaan we terug naar 26 september, toen Sparta thuis met 4-0 werd verslagen. Aan die zegeloze reeks hoopt PEC tegen het sterk presterende Vitesse een einde te maken. Het duel met de Arnhemmers, die vorig seizoen nog met 4-3 werden geklopt, begint om 21.00 uur en is hier live te volgen!

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

 2. Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'
  Play

  Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'