Volledig scherm
PREMIUM
Schoonmaakwerkzaamheden bij Café Bruut in de Voorstraat. © Frans Paalman

Patstelling in aandelenoverdracht bij Café Bruut in Zwolle, kan ie dit weekend open of niet?

De verzegeling is vorige week al door de gemeente van de voordeur van Café Bruut in de Voorstraat gehaald. In afwachting van de laatste losse eindjes, waar Bob Kooistra aan moet voldoen om open te mogen, startte hij gisteren met een team medewerkers aan een grondige schoonmaak. In de hoop dat hij dit weekend al open kan. Dat lijkt er echter om te gaan spannen.

Kooistra kreeg vorige week te horen dat hij zijn café Bruut weer mag openen. De gemeente Zwolle stelde echter wel enkele voorwaarden aan Kooistra voordat dat ook effectief open mág. Belangrijkste voorwaarde was dat de aandeelhouder, financieel adviseur Marijn de Jong, zijn aandelen op zou geven en op geen enkele wijze nog verbonden zou zijn aan Bruut, BKBD Horeca BV of enig ander bedrijf van Kooistra.

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.

In samenwerking met indebuurt Zwolle