Volledig scherm
Mickey van der Hart en Jorn Twigt delen een passie: keepen.

PEC-doelman Van der Hart laat zijn hart spreken

ZWOLLE - Voor het eerst in een hotel slapen met je moeder en dan ook nog eens op kosten van PEC-doelman Mickey van der Hart. Het overkwam de zevenjarige Jorn Twigt uit Spijkenisse.

Jorn en Mickey ontmoetten elkaar onlangs tijdens de wedstrijd Excelsior - PEC Zwolle en vorige week nog eens tijdens IJsselderby. De keeper was geraakt door het verhaal van de jonge Zwollenaar, die zelf ook doelman is, maar door een infarct in een rolstoel is beland. Hij mag nu twee jaar niet voetballen en zit in elk geval nog drie jaar in zijn rolstoel. Voetbal is en blijft echter zijn passie. Voor Van der Hart reden om Jorn uit te nodigen voor de wedstrijd tegen Roda JC, afgelopen weekend, inclusief bezoekje aan het spelershome en een hotelovernachting.

De ontmoeting met Van der Hart vatte Jorn maandagochtend op zijn school samen in een 'werkje' dat hij met zijn klasgenoten deelde.

Volledig scherm
Het werkje dat Jorn over zijn avonturen maakte. eigen foto's
  1. Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle
    PREMIUM

    Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle

    Een blunder. Die voetbalterm past wel bij het te vroeg uitgevoerde onderhoud van het hoofdveld op het Dalfser sportpark Gerner, waardoor het oefenduel tussen PEC Zwolle en een Dalfser selectie samengesteld uit spelers van ASC'62 en SV Dalfsen voor het tweede jaar op rij naar Wijthmen moet worden verplaatst. Het hoofdveld was vorig jaar onbespeelbaar als gevolg van de langdurige droogte. Dit voorjaar lag de Dalfser grasmat er als een groen biljartlaken bij, maar begon het groot onderhoud aan het hoofdveld een paar weken te vroeg.

In samenwerking met indebuurt Zwolle