PEC-spits Slobodan Tedic hoopt dit seizoen in Zwolle minimaal tien doelpunten te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
PEC-spits Slobodan Tedic hoopt dit seizoen in Zwolle minimaal tien doelpunten te maken. © Raymond Smit

PEC-spits Slobodan Tedic (20) legt de lat hoog na een pechjaar en gaat voor minimaal tien goals

Na een ongelukkig eerste jaar hoopt PEC-spits Slobodan Tedic (20) dit seizoen eindelijk te kunnen laten zien wat hij nou echt in huis heeft. En dat is meer dan alleen doelpunten maken, zegt de Servische huurling van Manchester City.

 1. Oeps! Oud-raadslid over hoofd gezien bij uitreiken lintjes in Zwolle, maar krijgt alsnog onderscheiding
  PREMIUM

  Oeps! Oud-raads­lid over hoofd gezien bij uitreiken lintjes in Zwolle, maar krijgt alsnog onderschei­ding

  ,,Wij dachten al dat je van koninklijke huize was”, zegt Zwolle-burgemeester Peter Snijders voordat hij maandag een koninklijke onderscheiding geeft aan oud-raadslid Jan Slijkhuis (64). Bij het afscheid van de vertrekkende politici twee maanden terug kreeg de PvdA’er door een fout in het gemeentehuis geen lintje, terwijl hij hier wel recht op had. Dit merkte hij nog dezelfde avond op.
 2. De Zwolse ploeggenoten van Arne Slot zagen het meteen: ‘Ja, daar zat toen al een trainertje in, zoals Gijp zou zeggen’
  PREMIUM
  Conference League-finale

  De Zwolse ploeggeno­ten van Arne Slot zagen het meteen: ‘Ja, daar zat toen al een trainertje in, zoals Gijp zou zeggen’

  Dat Arne Slot trainer zou worden, daar was iedereen bij FC Zwolle en later PEC Zwolle, de club waar hij tussen 1995 en 2013 in totaal 174 duels speelde, het wel over eens. Maar dat de 43-jarige Bergentheimer, die woensdag met Feyenoord in de finale staat van de Conference League, zó succesvol zou worden, dat hadden deze tien voormalige ploeggenoten niet gedacht.
 3. Peperdure fietsenkelder bij station Zwolle blijkt niet voor iedereen toegankelijk: ‘Architectonische flop’
  PREMIUM
  14

  Peperdure fietsenkel­der bij station Zwolle blijkt niet voor iedereen toeganke­lijk: ‘Architec­to­ni­sche flop’

  De fietsenstalling onder het Stationsplein in Zwolle is niet voor iedereen toegankelijk. Dat wordt duidelijk nu steeds meer mensen vanwege het einde van de coronabeperkingen de trein weer pakken. De ruim 30 miljoen euro kostende kelder is alleen bereikbaar via lange trappen. Meerdere Zwollenaren hebben zich met hun klacht tot de Stentor gewend. ,,Het is geen inclusief ontwerp en dat is een gemiste kans.’’