Volledig scherm
© Nederlandse Freelancers

PEC stadion verkocht en weer in Zwolse handen

Het stadion van PEC Zwolle is verkocht. Het Zwolse Lenferink Groep neemt het stadion, inclusief hotel, winkels, kantoren en horeca over van bouwbedrijf BAM. Die verkocht het naar eigen zeggen tegen een boekwaarde van 45 miljoen euro.

Lenferink stelt vooral te willen investeren in de functies naast het voetbalstadion. De Zwolse vastgoedbelegger beklemtoont op hun website dat het stadion met een oppervlakte van zo'n 5.000 vierkante meter, slechts een deel uitmaakt van het gehele complex dat een kleine 40.000 vierkante meter telt.

Het is voor het eerst dat het complex aan de Ceintuurbaan compleet in Zwolse handen komt. Sinds de oplevering in 2008 was het beheer in handen van AM Real Estate Development, een dochteronderneming van BAM. Lenferink vertelt 'trots te zijn met de toevoeging van dit prestigieuze Zwolse project aan onze vastgoedportefeuille'.

Lenferink wil investeren in de nieuwste aankoop. Daarin wordt vooral de multifunctionaliteit van het complex benadrukt. De vastgoedbelegger hoopt de regionale aantrekkingskracht te vergroten, door in de eerste plaats meer winkels en activiteiten - naast PEC Zwolle - aan te trekken.

In samenwerking met indebuurt Zwolle