Volledig scherm
Fans van PEC Zwolle worden gewaarschuwd door de club om in Heerenveen niet te ver over de reling te hangen. © ANP

PEC Zwolle in Heerenveen gesteund door ‘kijk uit-fans’ naar aanleiding van incident vorig seizoen

PEC Zwolle waarschuwt fans die zaterdagavond in het uitvak staan van het Abe Lenstra Stadion dat ze niet op relingen of wanden moeten klimmen. Vorig seizoen raakte een PEC-fan gewond toen hij voorafgaand aan sc Heerenveen - PEC Zwolle een bal wilde vangen. Hij verloor daarbij zijn evenwicht, kukelde naar beneden en werd gewond afgevoerd.

In een mail aan de fans die een kaartje hebben voor de wedstrijd in Friesland, schrijft algemeen manager Jeroen van Leeuwen dat de fans uit Zwolle moeten uitkijken in ‘het gastenvak rondom de lexaanwand en bij het hekwerk beneden’.

Van Leeuwen verzoekt de fans nadrukkelijk om niet over de reling en wand te hangen of om erop te klimmen. ‘Dit zorgt voor zeer gevaarlijke situaties voor uzelf en de andere supporters in het stadion’.

Betonnen gracht

De PEC-manager vraagt de supporters om daarmee uit te kijken naar aanleiding van een incident dat vorig seizoen plaatsvond. Voorafgaand aan dat duel (gespeeld op 9 februari jongstleden) schoten spelers van Heerenveen ballen de tribunes op.

De betreffende PEC-fan wilde er één vangen, maar verloor zijn evenwicht en kukelde de betonnen gracht rond het veld in. De fan raakte daarbij dusdanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen moest worden vervoerd.

Van Leeuwen liet toen later op de avond weten dat de bewuste fan het goed maakte.

In samenwerking met indebuurt Zwolle