Technisch directeur Gerard Nijkamp en voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle zijn net terug uit Qatar, waar ze gesprekken voerden met potentiële samenwerkingspartners en investeerders.
Volledig scherm
PREMIUM
Technisch directeur Gerard Nijkamp en voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle zijn net terug uit Qatar, waar ze gesprekken voerden met potentiële samenwerkingspartners en investeerders. © Erik Pasman

PEC Zwolle op zoek naar investeerders in Zuid-Afrika en Qatar

PEC Zwolle wil 15 miljoen euro ophalen bij hooguit drie buitenlandse investeerders. Dat geld is nodig om structureel de top 6 te halen in de Eredivisie. De club praat al met partijen in onder meer Qatar en Zuid-Afrika. Met alleen geld neemt de club geen genoegen, er moet ook sprake zijn van kennisuitwisseling. ,,Dat kan ook in de vorm van hun spelers die zich bij ons kunnen doorontwikkelen richting de Premier League of een andere grote competitie", zegt voorzitter Adriaan Visser.

De clubleiding kwam eerder al naar buiten met het plan om 40 procent van de club via aandelen uit handen te geven. Zo moet in een paar jaar tijd zo'n 20 miljoen euro worden vergaard. Een kwart daarvan komt van regionale investeerders. In de regio moet voldoende draagvlak zijn voor dit plan om er überhaupt mee door te gaan, vindt Visser. Ook krijgen de supporters een vetorecht over bijvoorbeeld de kleuren waarin wordt gespeeld.

Wesley Sneijder

Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp zijn net terug uit Qatar. Ze hebben ‘oriënterende gesprekken’ gevoerd met sportwetenschappelijk instituut Aspire en met de leiding van Al-Gharafa, de club waar Wesley Sneijder speelt. Deals zijn volgens Visser nog niet beklonken, maar er is van beide kanten interesse in inhoudelijke en financiële samenwerking.

Lees verder onder de tweet

In samenwerking met indebuurt Zwolle