Imam Sharief Goelab van Masdjied-E-Awliya maakt het vrijdagmiddag maar een beetje gezellig met onder andere wijkagent Henri van de Hoeve, nu hij toch veel eerder dan anders naar de moskee is gekomen. Pegida-demonstranten laten zich vanmiddag niet zien, pers en politie wel.
Volledig scherm
PREMIUM
Imam Sharief Goelab van Masdjied-E-Awliya maakt het vrijdagmiddag maar een beetje gezellig met onder andere wijkagent Henri van de Hoeve, nu hij toch veel eerder dan anders naar de moskee is gekomen. Pegida-demonstranten laten zich vanmiddag niet zien, pers en politie wel. © Frans Paalman

Pegida blijft weg uit Zwolle en maakt draai van 180 graden: ‘We zouden sowieso niet komen’

updateZo’n dertig agenten en rondrijdende ME-busjes bij de moskee Masdjied-E-Awliya in Zwolle vrijdagmiddag, maar het vrijdaggebed kan zonder problemen doorgaan. Aanhangers van anti-islambeweging Pegida laten zich niet zien. Sterker nog, het was volgens voorman Edwin Wagensveld nooit het plan om naar Zwolle te komen. 

 1. KAART | Minder nieuwe coronabesmettingen, maar Staphorst en Zutphen schieten wel in het rood
  PREMIUM
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Minder nieuwe coronabe­smet­tin­gen, maar Staphorst en Zutphen schieten wel in het rood

  In Oost-Nederland is het aantal nieuwe corona-besmettingen in vergelijking met een etmaal eerder met 31 personen verlaagd. Het aantal nieuwe besmettingen in 24 uur kwam uit op 655. Met name Staphorst en Zutphen vielen in negatieve zin op. In de Overijsselse gemeente ging het aantal positieve tests van 46,7 naar 75,8 positieve tests per 100.000 inwoners. In de Gelderse gemeente ging het om een stijging van 37,6 naar 58,4.
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?