Saviël Schrijver, beheerder van karpervijver de Koperen Plas, met een van zijn enorme karpers. Ruim 60 dieren werden zaterdagavond na een lange reis vanuit Frankrijk losgelaten in het water bij de Lichtmis.
Volledig scherm
Saviël Schrijver, beheerder van karpervijver de Koperen Plas, met een van zijn enorme karpers. Ruim 60 dieren werden zaterdagavond na een lange reis vanuit Frankrijk losgelaten in het water bij de Lichtmis. © Joep Brons

Peperdure dikke karpers losgelaten in Koperen Plas

Ze kwamen vanuit Frankrijk naar de Koperen Plas bij de Lichtmis, in de buurt van Zwolle. En de laatste paar meters van hun lange reis legden de peperdure dikke karpers af op een brancards. Zodat hen niets zou overkomen. 

 1. Honderden miljoenen om weidevogel te redden, maar niets helpt: behalve bij deze boeren in Salland
  PREMIUM
  met video
  21

  Honderden miljoenen om weidevogel te redden, maar niets helpt: behalve bij deze boeren in Salland

  Ondanks 400 miljoen euro aan subsidies is het aantal weidevogels in Nederland de afgelopen twee decennia gehalveerd. Op het Sallandse platteland tussen Zwolle en Raalte doen de bedreigde grutto, kievit, tureluur en scholekster het echter wonderbaarlijk goed. Met dank aan een groep idealistische boeren. Maar een ongenode gast dreigt de boel te verpesten. ,,Als het zo doorgaat is de grutto hier straks verdwenen.”