Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Pistool in de schuur in drugsonderzoek Zwolle: ‘Stom dat ik iedereen binnen liet’

Dat een arrestatieteam hem een jaar geleden uit zijn woning haalde is misschien wel de beste les van zijn leven, zegt S.K. uit Zwolle. ,,Stom dat ik iedereen altijd maar in mijn schuur liet.’’ Want in die schuur vond de politie een pistool. Gelijktijdig met de inval bij K. viel de politie op vier andere plekken in Zwolle binnen vanwege een drugsonderzoek. De hoofdverdachten zijn veroordeeld en moeten bijna twee ton cokewinst aan de Staat betalen.

 1. Drugsdealers uit Zwolle moeten bijna twee ton winst terugbetalen: ‘30 klanten per dag’
  PREMIUM

  Drugsdea­lers uit Zwolle moeten bijna twee ton winst terugbeta­len: ‘30 klanten per dag’

  Ze boekten bijna twee ton winst met het dealen van cocaïne in Zwolle. Crimineel geld, dat Serç M. en Mohammad D. uit Zwolle nu aan de Staat moeten betalen. De cokedealers werden vorig jaar al veroordeeld tot celstraffen. M. verklaarde deze maand nog dat het bedrag buitenproportioneel zou zijn. Hij kocht wat kinderkleren van zijn winst, zei M., meer niet. De berekening van de rechtbank pakt anders uit: hij verkocht aan 30 klanten per dag en verdiende daar goed aan.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”