Pittige klus bij Hessenpoort, maar werk N340 ligt op schema

VideoDe grootscheepse werkzaamheden aan de N340 tussen Ommen en Zwolle liggen ‘heel erg’ op schema. ,,Het gaat voortvarend, al hebben we nog wel een pittig weekend voor de boeg’’, vertelt projectmanager Age Frank Beuving. Vooral bij het nieuwe knooppunt van de N340 en de A28 bij het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort moeten nog bergen werk worden verzet.

 1. N340 nog weken dicht: hoe kom je het snelst van Ommen in Zwolle?
  Play
  PREMIUM
  video

  N340 nog weken dicht: hoe kom je het snelst van Ommen in Zwolle?

  De N340 is normaliter de snelste autoroute tussen Ommen en Zwolle. Maar die provinciale weg zit wegens werkzaamheden op slot, nog bijna de hele maand. Rijden we rustig buitenom via Raalte of Balkbrug zoals de provincie adviseert, gaan we via Witharen en het Westeinde bij Nieuwleusen, of pakken we de kortste weg binnendoor via Vilsteren, Hoonhorst en Wijthmen? We beproeven de twee kortste routes op doordeweekse ochtenden.
 2. PEC Zwolle-verdediger laat personeel en investeerders sushizaken in de kou staan: ‘Tienduizenden euro’s schuld’
  PREMIUM
  2

  PEC Zwol­le-verdediger laat personeel en investeer­ders sushizaken in de kou staan: ‘Tiendui­zen­den euro’s schuld’

  Personeelsleden krijgen maandenlang geen salaris en investeerders en de aannemer zeggen nog tienduizenden euro’s te krijgen van Sushi Roku uit Zwolle. Het bedrijf van PEC Zwolle-verdediger Sai van Wermeskerken en zijn compagnon heeft twee sushirestaurants. ,,Hier lusten de honden geen brood van’’, noemt de aannemer de situatie. Een aangifte wordt onderzocht.