Grote beurzen en evenementen zullen in de IJsselhallen niet terugkeren, maar met kleine, regionale activiteiten blijft de loop er tot 2023 in, ontvouwt Libéma-directeur Dirk Lips de plannen voor de resterende jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote beurzen en evenementen zullen in de IJsselhallen niet terugkeren, maar met kleine, regionale activiteiten blijft de loop er tot 2023 in, ontvouwt Libéma-directeur Dirk Lips de plannen voor de resterende jaren. © Frans Paalman

Plan om IJsselhallen in Zwolle toch gevuld te houden tot eind 2023: ‘Kleinere, regionale invulling’

De IJsselhallen blijven in uitgeklede vorm toch open tot eind 2023. Uitbater Libéma gaat plek bieden aan kleine, regionale evenementen op het gebied van cultuur, sport, vrijetijdsbesteding en communicatie. Het plan was om vanaf de zomer van 2021 de deuren nagenoeg te sluiten, maar met dit alternatief hoopt de exploitant de verliezen te beperken tot het contract met de gemeente Zwolle afloopt.

  1. Dirk Lips, exploitant van de IJsselhallen: ‘Dit komt nooit meer terug in Zwolle’
    PREMIUM
    Interview

    Dirk Lips, exploitant van de IJsselhal­len: ‘Dit komt nooit meer terug in Zwolle’

    Enkele minuten nadat hij bij de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld de deur uitstapt, schuift directeur Dirk Lips van Libéma aan voor een interview in zijn IJsselhallen. De geboren Brabander komt niet anderhalf uur gal spuwen richting de gemeente over de geklapte IJsselhallenplannen, maar dat de liefde over is, daar kan geen twijfel over bestaan. Een gesprek over glorietijden met florerende veehallen, de stroeve gesprekken met de gemeente Zwolle rondom nieuwbouw en een achteraf desastreuze keuze in de jaren negentig.

In samenwerking met indebuurt Zwolle