Het gebouw op de voorgrond en het gebouw daarachter (direct achter de Rijnlaan die onder de A28 doorloopt) moeten wijken voor ruim 200 woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw op de voorgrond en het gebouw daarachter (direct achter de Rijnlaan die onder de A28 doorloopt) moeten wijken voor ruim 200 woningen. © Frans Paalman

Plan voor 200 nieuwe woningen naast A28 in Zwolle: goede doelen mogelijk weg

In Zwolle zijn concrete plannen voor ruim 200 nieuwe appartementen naast de A28. Meerdere gebouwen in Dieze-Oost, waar goede doelen en maatschappelijke organisaties zitten, moeten daarvoor tegen de vlakte. Het is onduidelijk of er voor onder meer VluchtelingenWerk, een kledingbank en kinderdagverblijf plek blijft.

5 reacties

 • CT veltman

  2 maanden geleden
  Ik woon al 15 jaar daar en van geluid of fijnstof van de A28 is helemaal niks te merken. Tenzij je misschien hypersensitief bent.
 • jan pasman

  2 maanden geleden
  Het is niet alleen ongezond zo vlak langs de snelweg, geluidsoverlast is ook van dien aard dat je waarschijnlijk altijd de ramen dicht moet hebben. Ben wel eens bij iemand op bezoek geweest die in een flat langs de A28 woonde, nou je kon echt geen raam open hebben.
 • Mo Konink

  2 maanden geleden
  Er moeten huizen bijkomen, maar direct langs een snelweg? Lijkt me niet een gezonde omgeving. Het verbaast me wel vaker hoe dicht op drukke doorgaande wegen gebouwd wordt. Dat er al huizen staan, gebouwd voordat het verkeer zo explosief toegenomen is, snap ik. Maar nieuwbouw?
 • wilmar derks

  2 maanden geleden
  En de volgende stap is dan ook permanent 80 km/u op de A28 en traject controle om de fijnstofuitstoot te verminderen.
 • Yvonne Dijk

  2 maanden geleden
  Hoe gezond is het anno 2022 om mensen bewust zo dichtbij zware fijnstoflucht te laten gaan wonen? Op de A28 en rondwegen is er 24/7 verkeer en dus ongezonde lucht.