Plastic uit wijde regio wordt in deze gloednieuwe fabriek in Zwolle gesorteerd: ‘Eerste in Nederland’

met videoEen verwoestende brand in Zwolle dwong afvalverwerker PreZero in 2021 tot een nieuwe start. Die wordt deze week gemaakt met de officiële opening van de nieuwe sorteerinstallatie. Plastic, metaal en drankkartons uit de wijde regio van Zwolle worden hier gesorteerd en eindigen in 14 verschillende stromen. Hoe een gebruikte shampoofles via een lange weg wordt verwerkt tot... een nieuwe shampoofles.

8 reacties

 • W Belt

  2 weken geleden
  Wat een gezeil over dat plastic Het is het mooiste verpakkingsmateriaal dat er is Je moet er alleen goed mee omgaan Moet je eens kijken in andere landen hoe zooitje daar is bv Egypte een grote zandbak met plastic vuil langs de weg Maar nederland wil weer voorop lopen hoor
 • H Kromdijk

  2 weken geleden
  Mijn plastic met de nummers twee en vijf gaan naar de plaatselijke voetbal vereniging en die doen daar hele leuke dingen mee.Dus als ik een paar zakken vol heb gaat het naar owios.Iedereen blij.
 • Hendrik Willemsen

  2 weken geleden
  @Yvonne Dijk. Ik ken de voorbeelden wel en daar is altijd wat te verbeteren, maar er zal nog heel lang heel veel plastic zijn. Dat moeten we gewoon goed kunnen verwerken...lokaal. En niet zoals eerder altijd gebeurde.....India mee vol dumpen.
 • Yvonne Dijk

  2 weken geleden
  Hendrik: Er zijn een heleboel voorbeelden van plastic in plastic (in plastic). Kijk bijv. naar alle zuivel- en fruitdrink-/knijpflesjes, komkommers in plastic, plastic stickertjes op appels, peren, sinasappels, kleine zakjes groente, is dat nou echt allemaal nodig? We komen om in de plastic zee.
 • Hendrik Willemsen

  2 weken geleden
  @Yvonne Veld. Dat klinkt altijd heel makkelijk, maar daar zitten heel veel haken en ogen aan. Kijk bv. naar een plastic zak om een brood. De alternatieven zorgen ervoor dat je brood veel sneller uitdroogt en dus ook minder lang houdbaar is. We moeten uiteindelijk zoveel mogelijk naar een circulaire economie.....