Volledig scherm
Tobias op het pleinfeest dat zijn naam draagt. © Frans Paalman

Pleinfeest voor zieke Tobias uit Zwolle levert 16.000 euro op

Het pleinfeest voor de ernstig zieke Tobias Sybesma (12) uit Zwolle heeft zo'n 16.000 euro opgebracht. Hiervan gaat 5.000 euro naar stichting Semmy. Het andere deel is op uitdrukkelijk verzoek van de schenkers voor de familie Sybesma.

Stichting Semmy financiert onderzoek naar hersenstamkanker, de ziekte waar Tobias aan lijdt.

Buren van de zieke jongen hielden oudjaarsdag een pleinfeest aan de Ulgerkamp. Er waren hapjes en drankjes, verlotingen, dj's die tegen een vergoeding plaatjes draaiden en nagellakacties. Ondanks het slechte weer kwamen velen een kijkje nemen in het hofje aan de Ulgerkamp.

Tobias gaf aan dat de opbrengst van de dag naar Semmy zou moeten gaan. Er zijn zondag echter ook schenkers geweest die willen dat hun bijdrage gebruikt wordt om wensen van het gezin van Tobias in vervulling te laten gaan. Eén ervan is een reis naar Afrika. Afhankelijk van de ontwikkeling van Tobias' situatie, is dat nu mogelijk. Ook kan het gebruikt worden voor aanpassingen in de woning, laat de organisatie van het pleinfeest weten. 

Het is niet voor het eerst dat de samenleving zich inzet voor Tobias. In november kreeg hij een karrenvracht aan verjaardagskaarten na een oproep daartoe van zijn volleybalclub.

  1. No Surrender-kopstuk Bilkoç uit Zwolle over rechtszaak: ‘Dat wordt vrijspraak. Ik trap geen zielige jongens in elkaar’
    PREMIUM

    No Surrender-kop­stuk Bilkoç uit Zwolle over rechtszaak: ‘Dat wordt vrijspraak. Ik trap geen zielige jongens in elkaar’

    No Surrender-kopstuk Ayhan Bilkoç (51) uit Zwolle staat dinsdag voor de rechter in Assen op verdenking van diefstal met geweld en afpersing in vereniging; hij zou als security- en incassoman van de motorclub in Emmen meerdere afvallige clubleden geld en goederen afhandig hebben gemaakt. De Zwollenaar ontkent. ,,Ik trap geen zielige jongens in elkaar.''

In samenwerking met indebuurt Zwolle