Voor het pand aan de Terborchstraat werd dinsdagmiddag de Pluim van het Jaar uitgereikt. Van links naar rechts: architect Remko van de Weerd, voorzitter Raymond Salet en Jan Strating
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het pand aan de Terborchstraat werd dinsdagmiddag de Pluim van het Jaar uitgereikt. Van links naar rechts: architect Remko van de Weerd, voorzitter Raymond Salet en Jan Strating © Frans Paalman

Pluim van het Jaar voor replica van Zwols slooppand: ‘Eindresultaat tóch geslaagd’

De ‘Pluim van het Jaar’ voor het mooiste bouwproject van 2022 in Zwolle heeft een opvallende winnaar gekregen: het gebouw aan de Terborchstraat 13, dat dient als verzorgingstehuis voor dementerende ouderen.

 1. Plan Stadsdijken Zwolle is er door bij Raad van State
  PREMIUM

  Plan Stadsdij­ken Zwolle is er door bij Raad van State

  Waterschap Drents Overijsselse Delta kan het plan voor de versterking van de Zwolse stadsdijken uitvoeren volgens planning. De Raad van State verklaarde woensdag de bezwaren ongegrond van het bedrijf Buro 11 aan de Burgemeester Roelenweg 11 en de eigenaar van een pand aan de Gasthuisdijk in Zwolle. Zij daagden in september vorig jaar de provincie Overijssel die het plan van het waterschap goedkeurde, voor de Raad van State.
 2. Nieuwe padelbanen op 100 meter van bewoonde wereld: einde aan geluidsoverlast in zicht?
  PREMIUM
  met video
  3

  Nieuwe padelbanen op 100 meter van bewoonde wereld: einde aan geluids­over­last in zicht?

  Om ruzies over de komst van padelbanen te voorkomen, hebben onder andere de tennis- en padelbond, de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) en bouwers van deze banen de handen ineengeslagen. In een nieuw advies van deze organisaties staat dat nieuwe banen in de regel op zeker 100 meter van huizen moeten komen. En sommige gebieden op 160 meter, afhankelijk van het gebied waarin je woont.