Het gebied aan de linkerzijde van de Nieuwe Wetering (de weg rechts op de foto) is in beeld voor windenergie. Op de achtergrond ligt Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied aan de linkerzijde van de Nieuwe Wetering (de weg rechts op de foto) is in beeld voor windenergie. Op de achtergrond ligt Zwolle. © Pedro Sluiter Foto

Polder Mastenbroek bij Zwolle krijgt mogelijk 10 windmolens voor industrie van Genemuiden en Hasselt

In de polder Mastenbroek verrijzen op Zwartewaterlands grondgebied mogelijk maar liefst tien windmolens. Ondernemerskring Genemuiden werkt aan een plan om in een strook langs de Nieuwe Wetering turbines neer te zetten. ,,Er is nog niks zeker, maar technisch gezien is dit een ideale plek.’’

24 reacties

 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Tja je kunt ook alle bedrijven met plat dak verplichten om allemaal zonnepanelen op het dak te laten monteren! Moet je zien hoeveel dat scheelt!!
 • P. Kist

  2 maanden geleden
  Uiteraard weer op de plek waar er amper lobbykracht is tegen windmolens. Op de plekken waar de mensen wonen die graag windenergie willen zien, de plekken waar de lobbykracht is, dáár komen geen windmolens.
 • berbera brink

  2 maanden geleden
  Ja laten we op dat ene plekje waar groen groen mag zijn ook nog een paar van de foeilelijke dingen neerzetten. Misschien ook nog wat van die velden met van die lelijke zonnepanelen eronder…staat allemaal zo mooi.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jasper Bos,omdat het Rijk de kabels betaalt van de windturbines op zee naar het vaste land lijkt het of er geen subsidie nodig is. Laat je vooral voor de gek houden.
 • Cor Dijk

  2 maanden geleden
  @ van Grijfland: helaas wil de provincie op aantal plekken in Overijssel waar windmolens plaatsen nu is uitgesloten (oa in Mastenbroek) dit wel toe gaan staan. Zie hier de eind juni ter inzage gelegde omgevingsverordening: https://www.overijssel.nl/loket/ter-inzage-zienswijz/terinzagelegging/terinzagelegging-ontwerp-actualisatie/ Zienswijzen indienen kan nog tot in de loop van augustus...